Košarka

NBA: Ubjedljiv poraz Orlanda, Vučević dobar

Samo tri NBA utakmice odigrane su u noći između neđelje i poneđeljka po srednjeevropskom vremenu, a najubjedljivija je bila Oklahoma, koja je sa 99:127 deklasirala ekipu Orlanda na njenom terenu.
NBA: Ubjedljiv poraz Orlanda, Vučević dobar
Portal AnalitikaIzvor

Nikola Vučević nije mogao poslije odličnog starta utakmice da održi korak sa raspoloženim rivalom. Meč je završio sa 16 poena, sedam skokova i tri izgubljene lopte, usput "zaradivši" drugu tehničku grešku u karijeri. Oklahomu su, sa druge strane, vodili Kevin Durant, koji je za 27 minuta postigao 21 poen i imao 11 skokova i osam asistencija, Rasel Vestbruk sa 17, te tandem Ibaka - Vejters, koji je postigao po 16 poena.

Nju Orleans je bio bolji od Toronta 95:93 poslije dva velika preokreta: najprije su oni vodili sa 14 poena razlike na poluvremenu, potom je Toronto napravio seriju 35:14 u trećoj dionici i poveo sa "+12", da bi Reptorsima presudio Tajrik Evans prodorom i pogotkom postignutim 1,6 sekundi prije završetka. Evans sa 26 i Ažinsa sa 22 poena bili su najefikasniji članovi Nju Orleansa, dok je kod Toronta to bio Demar Derozan, sa istim učinkom.

San Antonio je primio samo 27 poena za poluvrijeme u lekciji Juti koja je okončana rezultatom 89:69. Aktuelnog šampiona predvodili su Spliter sa 14 i Grin sa 13 poena.

Rezultati:
Toronto - Nju Orleans 93:95
Orlando - Oklahoma siti 99:127
San Antonio - Juta 89:69

Portal Analitika