Politika

MARIĆ: I pozicija i opozicija odgovorni za nesmjenjivost vlasti

Uzroci za sadašnje stanje u Crnoj Gori su višestruki: počev od zarobljenosti institucija sistema i sklonosti vladajuće strukture da drastično zloupotrebljava državne resurse u izborne i političke svrhe, do onog što je i nesposobnost opozicionih struktura da daju kvalitativno drugačiju političku ponudu koja će biti hrabra i oslobođena retrogradnih kompleksa, kazao je za Dan pravni savjetnik u Centru za građansko obrazovanje Boris Marić.
MARIĆ: I pozicija i opozicija odgovorni za nesmjenjivost vlasti
Portal AnalitikaIzvor

Govoreći za podgorički list o nesmjenjivosti vlasti u našoj zemlji, u kontekstu okruženja i nedavne pobjede Kolinde Hrabar-Kitarović, kandidatkinje HDZ-a za predsjednicu Hrvatske.

- Čak i u onim situacijama kada je ta ponuda možda nosila i najveći potencijal poput predsjedničkih izbora, stiče se utisak da opozicija nije u cjelosti i u punom kapacitetu stala iza svog kandidata, odnosno da čak jednim dijelom nije vjerovala u mogućnost njegove pobjede – dodao je Marić.

Kako je naveo, ne treba podsjećati da je opozicija uspjela da pobijedi na izborima u nekoliko crnogorskih opština, a da nije uspjela preduzeti vlast, što se nikada do kraja nije analiziralo i razjasnilo.

- Tačno je da postoje koordinirani pritisci vlasti i da se koriste neprimjerene i nedemokratske metode, ali ni opozicione strukuture nijesu bez odgovornosti – zaključuje Marić u izjavi za Dan.

Portal Analitika