Košarka

ABA: Plej-of od 14. aprila

Ovosezonski plej-of u ABA ligi počeće 14. aprila, a finalna serija biće završena najkasnije 2. maja, odlučeno je jednoglasno.
ABA: Plej-of od 14. aprila
Portal AnalitikaIzvor

Od ove sezone, doigravanje će zamijeniti ‘fajnal for’, da ne bi jedna utakmica odlučivala o tome ko će naredne igrati u Euroligi. Po propozicijama regionalnog takmičenja, i polufinale i finale će se igrati na tri pobjede, a bolje plasirani tim iz ligaškog dijela sezone imaće prednost domaćem terenu.

Zbog želje svih timova da se plej-of završi što ranije, odlučeno je da će se utakmice obje polufinalne serije igrati istog dana. Polufinalne utakmice biće odigrane 14, 15. i 18. aprila, i ako bude potrebno i 19. i 22. aprila. Finale je zakazano za 25, 26. i 29. april, a ukoliko do tada ne bude riješena serija utakmice će se igrati i 30. aprila i 2. maja. 

U slučaju da finalisti završe polufinalne serije prije majstorice, finalna serija će početi ranije. ABA liga je takođe napomenula da bi datumi plej-of utakmica mogli da budu promijenjeni u slučaju da se Crvena zvezda plasira u plej-of Eurolige. Posljednje kolo regularnog dijela regionalnog takmičenja je, inače, na program od 21. do 23. marta.

Portal Analitika