Fudbal

Fatos Bećiraj pronašao novi klub!

Kina je prošlost za Fatosa Bećiraja, a budućnost je ni manje, ni više nego Bjelorusija! Naime, standardani reprezentativac Crne Gore je od večeras zvanično novi član Dinamo Minska.
Fatos Bećiraj pronašao novi klub!
Portal AnalitikaIzvor

Snažni napadač je potpisao ugovor na dvije godine, a tamošnji mediji, kao i zvanični sajt kluba su ga najavili kao kapitalno pojačanje jednog od najjačih timova u Bjelorusiji.

Kao što je poznato, 26-godišnji napadač se u inostranstvo "probio" pomoću odličnih partija koje je pružao u dresu Budućnosti. Nakon Podgoričana igrao je za Dinamo Zagreb za koji je postigao 30 golova, a onda je uslijedio transfer u Kinu. Tamošnji Čangčun Jataji je predvodio Dragan Okuka, a Bećiraj je na 27 utakmica devet puta tresao protivničke mreže.

Svakako da je transfer u Dinamo Minsk dobra stvar za našeg reprezentativca koji će sigurno imati zavidnu minutažu, i uz pomoć novih saigrača pokušaće da sruši velikog rivala BATE Borisov. Selektor Branko Brnović će sada češće morati da "baci" oko na Dinamo u kojem će imati dva igrača, jer pored Bećiraja, već duže vrijeme "desetka" ekipe iz Minska je Nemanja Nikolić. Sezona u Bjelorusiji tek treba da počne, a popularni Bećo, kako voli da ga zove publika u Podgorici, je došao kao slobodan agent.

Dinamo ima sedam titula u prvenstvu i tri u Kupu - posljednji trofej su osvojili 2004. godine.

(Topfudbal.me)

Portal Analitika