Košarka

ABA: Pobjede Partizana i Olimpije

Košarkaši Partizana savladali su Metalac 83:72, poslije dosta problema na gostovanju u Valjevu, u 18. kolu ABA lige.
ABA: Pobjede Partizana i Olimpije
Portal AnalitikaIzvor

Partizan je ispustio 14 poena prednosti u prvom poluvremenu, Metalac je sredinom treće četvrtine prvi put poveo, ali u završnici nije imao snage da iznenadi srpskog šampiona. Crno-bijeli su ostvarili petu uzastopnu pobjedu i izjednačili se sa trećeplasiranom Cedevitom na diobi trećeg mjesta sa po 11 pobjeda, ali Zagrepčani u neđelju gostuju jednom od najgorih timova lige Igokei.

Partizan je imao petoricu igrača sa dvocifrenim učinkom, a najefikasniji je bio Milan Mačvan sa 15 poena, Aleksandar Pavlović je upisao 14 poena, 8 skokova i 4 asistencije, dok su po 13 ubacili Nikola Milutinov, Dragan Milosavljević i Đorđe Gagić. U dresu Metalca blistali su Marko Ljubičić sa 19 poena uz po 5 skokova i asistencija, te Dušan Kutletić sa 16 poena i 4 ukradene lopte. 

Košarkaši Mega Leksa poraženi su od Union Olimpije 85:75, u prvom meču 18. kola regionalne ABA lige. Ekipa iz Sremske Mirovice imala je petoricu igrača sa dvocifrenim učinkom, a najefikasniji sa po 15 poena bili su Marko Kešelj i Dušan Čantekin. Olimpiju je predvodio Alen Omić sa dabl-dablom od 20 poena i 12 skokova. Mega je doživjela 11. poraz u ligi, treći uzastopni, dok je Olimpija devetom pobjedom zadržala šanse da se bori za plasman u plej-of. 

 

Portal Analitika