Društvo

DJR: Zgrada MCCG i Crnogorske kinoteke biće završena do kraja godine

Raspisivanje tendera za izbor najpovoljnijeg izvođača završnih radova na objektu Muzičkog centra i Crnogorske kinoteke planirano je nakon usvajanja Plana javnih nabavki, sa ciljem završetka svih planiranih radova i predajom objekta korisniku do kraja tekuće godine, rečeno je Portalu Analitika iz Direkcije javnih radova.
DJR: Zgrada MCCG i Crnogorske kinoteke biće završena do kraja godine
Portal AnalitikaIzvor

Nekadašnji vojni objekat na obali Ribnice tako će krajem godine postati dom najbolje i najsavremenije opremljene koncertne dvorane u regionu.

- Ugovoreni radovi na rekonstrukciji bivšeg Doma vojske u Podgorici za potrebe Muzičkog centra Crne Gore i Crnogorske kinoteke, a koji obuhvataju građevinske, građevinsko-zanatske i instalaterske radove, kao što smo najavili, biće završeni u prvom kvartalu ove godine - navodi se u odgovoru DJR našem portalu.

Pored pomenutih radova, do kraja marta će – sasvim sigurno – biti raspisan i tender za opremanje prostorija, pošto se Plan javnih nabavki najčešće usvaja do početka februara tekuće godine.

- Da bi objekat bio predat korisniku, neophodno je izvesti radove koji se odnose na  izradu enterijera dvije koncertne dvorane, zatim nabavku i ugradnju scenske, audio i video tehnike koncertnih dvorana, kao i kompletnog opremanja objekta. Raspisivanje tendera za izbor najpovoljnijeg izvođača završnih radova planirano je nakon usvajanja plana javnih nabavki, sa ciljem završetka svih planiranih radova i predajom objekta korisniku do kraja tekuće godine.

Podsjećamo, rekonstrukcija i adaptacija objekta u kome će se nalaziti MCCG i Kinoteka, počeli su u septembru 2010. godine. Dinamika realizacije radova koje izvodi „Cijevna komerc“ iz Podgorice, varirala je uglavnom u zavisnosti od toga da li su sredstva iz državnog budžeta, namijenjena za ovaj projekat, bila eventualno preusmjerena za neke druge potrebe tokom proteklih kriznih godina.

Na pitanje da li će, osim ove dvije, budući objekat biti dom još nekim institucijama, a dio prostorija možda biti ponuđen u najam, iz DJR kažu:

- Saglasno usvojenoj projektnoj dokumentaciji, rekonstrukcijom bivšeg Doma vojske u Podgorici planirano je da se obezbjedi prostor za smještaj MCCG i Crnogorske kinoteke. Direkcija javnih radova ne raspolaže podacima da li će dio prostora biti u komercijalnoj upotrebi.

Direktor Muzičko centra Crne Gore najavio je početkom mjeseca za Portal Analitika da će naredna godina biti – slavljenička i da za početak rada u novim prostorijama žele da prirede niz izuzetnih koncertnih događaja.

K.J.

Portal Analitika