Košarka

Galatasaraj bolji od Zvezde, Delije gađale goste svinjskim papcima

Košarkaši Crvene zvezde Telekom, doživjeli su treći poraz u Top 16 fazi Evrolige, u prepunoj beogradskoj Areni slavio je turski Galatasaraj 74:65.
Galatasaraj bolji od Zvezde, Delije gađale goste svinjskim papcima
Portal AnalitikaIzvor

Crveno-bijeli su parirali turskom timu 35 minuta, da bi sredinom posljednjeg perioda Galata serijom 9:0 prvi put stigla do dvocifrene prednosti koja je bila nedostižna za domaćina.

Poslije tri kola Zvezda je jedini tim u grupi E bez pobjede, dok je Galatasaraj u grupi od tri tima koja imaju po dva trijumfa. Lider je Real sa maksimalnim učinkom, dok ALBA, Barselona i Žalgiris imaju po 1-2.

Zvezda je na sedam minuta prije kraja prišla na 52:53 , ali su gosti predvođeni Gonlumom i Karterom uzvratili serijom 9:0 i trasirali put ka pobjedi.

Nakon takve serije tim Dejana Radonjića više nije imao snage da se vrati u meč pa je Galatasaraj stigao do važne pobjede u Beogradu.

Galatu su do pobjede predvodili Vladimir Micov sa 12, te Pocijus i Arojo sa po 11 poena. Marjanović sa 18 i Markus Vilijams sa 12 su bili najbolji u Zvezdi.

Početak meča je obilježio težak incident kada su navijači domaćih Delije, svinjskim papcima gađali i vrijeđali igrače Galate.

 

 

Portal Analitika