Politika

SNP: Sekulićevi rani radovi odišu srpskim radikalizmom

Socijalistička narodna partija reagovala je danas na izjavu poslanika DPS-a Predraga Sekulića, ističući da njegovi „rani radovi odišu srpskim radikalizmom“.
SNP: Sekulićevi rani radovi odišu srpskim radikalizmom
Portal AnalitikaIzvor

„Imajući u vidu Sekulićeve novinarske početke bilo bi za očekivati da mu je ideal i obaveza da govori istinu. Međutim, to je nespojivo sa politikom Demokratske partije socijalista  kojoj pripada. Socijalistička narodna partija je i današnjim gestom podrške protestu, dokazala svoje programsko načelo, a to je da je čovjek na prvom mjestu. Podsjećanja radi, današnja podrška se odnosila na sve one ljude koji su tokom ratnih dešavanja na Kosovu i Metohiji sa kraja 90-tih ostali bez svojih najdražih, domova i zemlje, baš zahvaljujući tadašnjem vođi OVK-a Hašimu Tačiju i njegovoj represiji, navodi se u reagovanju SNP-a. 

U tom egzodusu, kako se dodaje, raseljeno je 30.000 Crnogoraca.

"Makar ta brojka bi morala da zabrine iole ozbiljnog čovjeka, a ne državu kao što je naša. Ti ljudi, danas, u svojoj matičnoj državi nemaju osnovna prava. Bruka i nemoral vlasti koju je nemoguće sakriti. Sekulićeva zlonamjerna tvrdnja “opasno manipulišu i zloupotrebljavaju emocije nevoljnika koji su spas pronašli u ovoj zemlji”, govori samo o količini bijesa koji nije u stanju da kanališe i svede u razumne okvire, čime se čini nedostojnim svake valjane kritike, uostalom kao i njegov književni opus. Kontinuitet budalaština čovjeka čiji rani radovi odišu srpskim radikalizmom, ne treba da začudi“, zaključuje se u saopštenju SNP-a.

Podsjetimo, Sekulić je danas saopštio da se politika lidera SNP-a i DF-a vidjela danas, kada im na protestu ni jednog trenutka nije zasmetalo što se skandira „Ubij Šiptara“ i što se poziva na novi rat.

Portal Analitika