Zanimljivosti

Opel "karl" stiže iz Južne Koreje i košta 9.500 eura

Opel je zvanično objavio da će njihov pristupačni model "karl", koji sa prodajom počinje ovog ljeta, u Njemačkoj imati početnu cijenu od 9.500 eura, uključujući poreze.
Opel "karl" stiže iz Južne Koreje i košta 9.500 eura
Portal AnalitikaIzvor

Kada je Opel prvi put predstavio "karl", najavili su da bi model trebalo da ima cijenu od 9.500 eura, što su očigledno i ispunili, a on ujedno predstavlja i najjeftiniji Opel u ponudi, s obzirom da početna cijena za "adama" u Njemačkoj iznosi 11.750 eura.

Uprkos činjenici da je 20mm kraći od "adama", "karl" je najavljen kao praktičniji i prostraniji jer ima zadnja vrata i može da primi petoro umjesto četvoro ljudi, koji naravno neće moći da uživaju u kvalitetnijoj izradi i materijalima prisutnim u "adamu".

Težina mu iznosi tek 939 kg, međuosovinsko rastojanje 2385mm, a kapacitet gepeka 1.000 litara. Po fabričkim podacima, potrošnja iznosi 4.3l/100km uz emisiju C02 od 99 g/km.

Svjetska premijera je zakazana za martovski Salon u Ženevi, a ispod haube će se naći trocilindrični 1.0-litarski agregat od 75KS(55 kW) koje će petostepeni manuelni menjač slati na prednje točkove. Proizvodnja će se obavljati u Južnoj Koreji, a prodaja počinje na ljeto.


(Blic.rs)

Portal Analitika