Protokol

Vujanović – Tači: Iskoristiti šansu u sferi ekonomije

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović primio je danas Hašima Tačija, potpredsjednika Vlade i ministra vanjskih poslova Republike Kosovo.
Vujanović – Tači: Iskoristiti šansu u sferi ekonomije
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednik Vujanović tom prilikom je iskazao zadovoljstvo sadržajnim odnosima Crne Gore i Kosova, konstatujući da postoji prostor za proširenje saradnje posebno u oblasti ekonomije. Iznio je očekivanje da se crnogorskoj manjini na Kosovu što prije obezbijedi ustavni status manjine i adekvatna zastupljenost u Parlamentu i drugim organima vlasti.

- Predsjednik je saopštio zadovoljstvo što je proces utvrđivanja granice Crne Gore i Kosova u završnoj fazi i da se može okončati u narednim mjesecima. Obaveza je obje države da se iskoristi šansa u sferi ekonomije, za što postoji obostrani interes. U tom smislu je neophodno unaprijediti saobraćajnu infrastrukturu i ukupni ekonomski ambijent koji bi pogodovao preduzećima i preduzetnicima, rekao je Predsjednik. Takođe je istakao da je značajan prostor saradnje u oblasti evropskih i evroatlantskih integracija, pa postojeću saradnju treba unaprijediti – saopšteno je iz Vujanovićevog kabineta.

Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova Republike Kosovo Hašim Tači konstatovao je da odnosi između Crne Gore i Kosova mogu biti primjer saradnje u regionu. Saopštio je da postoji snažna politička volja da se crnogorskoj manjini obezbijedi ustavno priznanje i da se što prije završi proces utvrđivanja granice Crne Gore i Kosova.

Saglasio se da postoji široka mogućnost saradnje u oblasti ekonomije i naglasio da treba iskoristiti mogućnosti saradnje u svim oblastima, jer zato postoji raspoloženje Crne Gore i Kosova.

 

Portal Analitika