Protokol

Krivokapić – Tači: Bilateralni odnosi ispunjeni razumijevanjem

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić primio je danas potpredsjednika vlade i ministra vanjskih poslova Kosova Hašima Tačija. Krivokapić i Tači su, tom prilikom, ocijenili bilateralne odnose Crne Gore i Kosova kao dobre, te da su ispunjeni međusobnim razumijevanjem, saopteno je iz Krivokapićevog kabineta.
Krivokapić – Tači: Bilateralni odnosi ispunjeni razumijevanjem
Portal AnalitikaIzvor

Krivokapić je poručio da oni koji su imali zajedničku istoriju u bivšoj Jugoslaviji i koji dijele sudbinu Zapadnog Balkana, moraju raditi na razumijevanju i uvažavanju jer to čini temelj stabilnosti na ovim prostorima.

“Republika Kosovo može biti sigurna da će joj Crna Gora pružati podršku na evro-atlantskom putu, te da će crnogorsko iskustvo iz integracionog procesa – u kojem smo i dalje lideri u regiji, biti dostupno”, istakao je Krivokapić.

On je poručio da svaki korak država Zapadnog Balkana koji znači približavanje evro-atlanstskim strukturama, znači uspjeh i garanciju mira i saradnje na Balkanu.

 “Prihvatanje činjenica i gledanje istini u oči je uslov za perspertivniju budućnost ovog dijela Jugoistočne Evrope”, ocijenio je Krivokapić.

Tači se zahvalio predsjedniku Krivokapiću na mudroj državnoj politici Crne Gore, politici koja znači stvaranje konstruktivnih odnosa dvije države koji u krajnjem rezultiraju koristima i boljim životom građana.

Tači je poručio da Kosovo gleda na Crnu Goru kao na prijateljsku državu od koje se mnogo može naučiti i sa kojom žele razvijati političke, ekonomske i druge odnose. Tači je ponovio zahvalnost Kosova na crnogorskom razumijevanju i pomoći u najtežim trenucima mračnih devedesetih.

Sagovornici su konstatovali da sljedeću fazu odnosa dvije države treba bazirati na intenziviranju odnosa institucija.

Portal Analitika