Politika

Lukšić o Sutorini: Što se nas tiče, pitanje granica je okončano

“Što se nas tiče pitanje granica je okončano. Eksperti su završili taj posao, spremno je da se sve okonča i ne vidimo potrebu da se bilo šta preispituje”, kazao je ministar vanjskih poslova I evropskih integracija Crne Gore Igor Lukšić komentarišući najnovija dešavanja u vezi Sutorine tokom današnjeg presa sa potpredsjednikom Vlade i ministrom vanjskih poslova Kosova Hašimom Tačijem i dodao:
Lukšić o Sutorini: Što se nas tiče, pitanje granica je okončano
gordana borović
gordana borovićAutor
Portal AnalitikaIzvor

“Moj apel je da se to okonča što prije. Nije ni u BIH ta inicijativa prihvaćena konsensuzom i neko je kazao da je to otvaranje Pandorine kutije čitavog regiona”.

Prema Lukšićevim riječima  ovako odugovlačenje nije u interesu dvije države.

 

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine juče je zadužio Ustavnopravnu komisiju da do 27. februara održi javnu raspravu o Sutorini nakon čega će zastupnici zauzeti konačan stav o prijedlogu rezolucije o Sutorini.

Poslanik Socijaldemokratske partije SDP u Predstavničkom domu PS BiH Denis Bećirović podnio je prijedlog rezolucije o Sutorini kojom je tražio da to zakonodavno tijelo neprihvatljivim, neutemeljenim i štetnim ocijeni prijedlog ugovora o državnoj granici između BiH i Crne Gore.

Sastanak na kome je danas o pitanju Sutorine trebalo da razgovaraju predsjednici države, Vlade i Skupštine Crne Gore Filip Vujanović, Milo Đukanović i Ranko Krivokapić je odložen, zbog zvanične posjete potpredsjednika Vlade i minstra spoljnih poslova Kosova Hašima Tačija.

 

Portal Analitika