Društvo

Dragutin Papović na čelu Direktorata za odnose sa vjerskim zajednicama

Istoričar dr Dragutin Papović imenovan je za vršioca dužnosti generalnog direktora Direktorata za odnose sa vjerskim zajednicama u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava na juče održanoj sjednici Vlade Crne Gore.
Dragutin Papović na čelu Direktorata za odnose sa vjerskim zajednicama
Portal AnalitikaIzvor

Kako se navodi u obrazloženju, njega je za u funkciju predložio ministar za ljudska i manjinska prava dr Suad Numanović, na osnovu člana 64 Uredbe o organizaciji i načinu rada državne uprave.

- U predlogu je naveo da je radno mjesto generalnog direktora Direktorata za odnose sa vjerskim zajednicama upražnjeno, pa predlaže Vladi da odredi dr Dragutina Papovića za vršioca dužnosti generalnog direktora ovog direktorata, do postavljenja izvršioca na ovim poslovima u skladu sa zakonom. Komisija za kadrovska i administrativna pitanja, kao stalno radno tijelo Vlade, nadležno za pitanja predlaganja imenovanja, postavljenja i razrješenja iz nadležnosti Vlade, razmotrila je predlog ministra za ljudska i manjinska prava i, imajući u vidu da je ranijem generalnom direktoru ovog direktorata prestao mandat, na lični zahtjev, podnijela Vladi predlog da za v.d. generalnog direktora Direktorata za odnose sa vjerskim zajednicama u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava, odredi dr Dragutina Papovića, do postavljenja generalnog direktora ovog direktorata u skladu sa zakonom – navodi se u obrazloženju.

Na osnovu ovog predloga, Vlada Crne Gore je razmotrila i prihvatila predlog rješenja Komisije za kadrovska i administrativna pitanja i donijela rješenje o određivanju Papovića za čelnog čovjeka Direktorata za odnose sa vjerskim zajednicama u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava.

Foto: maticacrnogorska.me

Portal Analitika