Svijet

PARIZ: Prijetnja bombom na najvećoj željezničkoj stanici

Pariska željeznička stanica Gare de l'Est jutros je evakuisana i zatvorena za saobraćaj zbog prijetnje bombom, a nakon sinoćnje akcije policije u kojoj je uhapšeno više lica zbog sumnje da su umiješani u terorističke napade.
PARIZ: Prijetnja bombom na najvećoj željezničkoj stanici
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Ova željeznička stanica je u potpunosti evakuisana nakon što je jutros pronađen sumnjivi paket. Pariski "Mond" piše da je ekipa za demontiranje eksplozivnih naprava već na terenu.

Iz policije su saopštili da je stanica zatvorena i evakuisana iz preventive i nisu dali dodatne detalje. Prema najnovijim izvještajima sa stanice, očekuje se da se situacija vrati u normalu u narednim satima.

Riječ je o jednoj od najvažnijih želježničkih stanica u Parizu koja povezuje francusku prijestonicu sa drugim gradovima u istočnim djelovima zemlje.

Francuske vlasti pritvorile su 12 ljudi tokom noći u predgrađima Pariza, a hapšenja su povezana sa prošlonedjeljnim terorističkim napadima u Parizu.

Policija ispituje devetoricu muškaraca i tri žene o "eventualnoj logističkoj podršci" koju su možda pružili napadačima, prije svega kada je riječ o oružju i vozilima, rekao je neimenovani izvor francuskoj agenciji.

Racije su i dalje u toku u Monružu, gdje je Amedi Kulibali ubio policajku prošle sedmice, zatim u Grinjiju gdje je Kulibali odrastao, zatim u Flori-Merožisu i u naselju Epine na Seni sjeverno od Pariza.

Izvor i foto: blic.rs

Portal Analitika