Tenis

AO žrijeb: Ivanovićka na kvalifikantkinju

Srpska teniserka Ana Ivanovićev u prvom kolu Australijan opena sastaće se sa kvalifikantkinjom, dok će Jelena Janković igrati protiv Timee Baščinski iz Švajcarske.
AO žrijeb: Ivanovićka na kvalifikantkinju
Portal AnalitikaIzvor

Ana, koja je postavljena za petu nositeljku, nalazi se u četvrtini žrijeba sa trećom igračicom svijeta Simonom Halep. Ukoliko prođe prvu prepreku, najvjerovatnije ide na Polonu Hercog, koja igra sa Ćijang Vang. U trećoj rundi Ivanovićeva bi mogla da naleti na talentovanu Belindu Benčič, dok joj četvrto kolo donosi Jekatarinu Makarovu, ili ove sezone sjajnu Karolinu Pliškovu. 

U tom dijelu kostura nalazi se Bojana Jovanovski, koja će, ukoliko prođe Vinči na startu, ići upravo na Makarovu. Od potencijalnih iznenađenja tu su još Klara Kukalova, Julija Gergeš i Alison Riske.

Jelena Janković nalazi se u dijelu žrijeba koji predvodi prva teniserka svijeta Serena Vilijams sa kojom bi eventualno igrala u četvrtom kolu. Ako savlada Švajcarkinju Timeu Baščinski na startu ide na veteranku Kimiko Date Krum, dok bi u trećem kolu mogla da naleti na nezgodnu Garbinje Mugurusu iz Španije. 

Derbi prve runde u ženskoj konkurenciji definitivno je duel Viktorije Azarenke i Sloun Stivens. Azarenka nije bila nositeljka na turniru koji je osvajala dva puta, pa se očekivalo da bude glavna 'mina' u žrijebu. Najveća gubitnica žrijeba je Karolina Voznijacki koja čeka pobjednicu duela Stivens - Azarenka. 

Amerikanka Serena Vilijams će pohod na novi Gren slem trofej krenuti od Alison van Ujtvank, da bi već u drugom kolu mogla da se sastane sa Verom Zvonarjevom. Treće kolo najvjerovatnije joj donosi duel sa Elinom Svitolinom iz Ukrajine. 

Druga teniserka na WTA listi Marija Šarapova mogla bi već u drugoj rundi da ima velikih problema. Prvo čeka kvalifikantkinju, a onda bi mogla da se sastane sa Rumunkom Soranom Kirsteom. Moguće protivnice do četvrtfinala su joj Zarina Dijas, Lucie Šafarova i Anđelika Kerber. 

Kompletan žreb možete pronaći OVDJE.

(B92)

Portal Analitika