Tenis

AO žrijeb: Đoković na startu sa kvalifikantom

Prvi teniser svijeta Novak Đoković igraće sa kvalifikantom na startu Australijan opena. U drugom kolu Novaka čeka bolji iz meča Kuznjecov – Ramos, a projektovani rival u polufinalu mu je branilac titule Stan Vavrinka. U istoj četvrtini žrijeba sa Novakom nalazi se i Miloš Raonić, a Vavrinkin potencijalni rival u četvrtfinalu jeste Kei Nišikori.
AO žrijeb: Đoković na startu sa kvalifikantom
Portal AnalitikaIzvor

Prvi nosilac na kojeg bi Novak mogao da ’naleti’ jeste Fernando Verdasko, polufinalista iz 2009. godine, u trećoj rundi, a u osmini finala čekaju ga Džon Izner ili Roberto Bautista-Agut. 

U Novakovoj četvrtini žrijeba nalazi se i Gael Monfis, a najinteresantniji će biti njegov eventualni okršaj drugog kola sa Huanom Martinom del Potrom. Prethodno La Monf mora da pobijedi Puija, a Delpo igra sa Janovičem u derbiju prvog kola. 

Drugi nosilac Rodžer Federer takmičenje počinje mečom sa Jenom Hsun-Luom, u drugom kolu čekaju ga Boleli ili Monako, prvi nosilac na kojeg može da naiđe jeste Žeremi Šardi (Francuz u prvom kolu igra sa Bornom Ćorićem), a potencijalni rival u osmini finala mu je Tomi Robredo. 

U četvrtfinalu bi Rodžera trebalo da čeka Endi Marej, ako se Britanac prethodno izbori sa Grigorom Dimitrovom, a u polufinalu je projektovan okršaj Federera i Nadala. 

Španac kreće od Mihaila Južnog, čovjeka od kojeg je izgubio 2006. u četvrtfinalu, ali je isto tako i dobio Južnog u tri laka seta 2010. godine. Rafu u trećem kolu najvjerovatnije čeka Lukaš Rosol, projektovano četvrto kolo donosi mu sudar sa Andersonom ili Gaskeom, a u četvrtfinalu bi trebalo da igra sa Tomašom Berdihom. 

Kompletan žrijeb pogledajte OVDJE.

(B92)

Portal Analitika