Fudbal

Mesijev otac negira pranje para

Otac fudbalera Barselone Lionela Mesija Horhe odbacio je optužbe za umiješanost u pranje novca Enrikea Blekslija, protiv koga se u Argentini vodi istraga.
Mesijev otac negira pranje para
Portal AnalitikaIzvor

Kako prenosi argentinski list „Infobae“, Bleksli je istražnim organima rekao da se povezao sa porodicom Mesi kako bi otvorio lanac kafića u Španiji sa imenom slavnog fudbalera.

„Ni moj sin, ni ja, ni fondacija Lionel Mesi nemamo nikakve vreze sa tom firmom“, rekao je Horhe Mesi, koji je istovremeno i menadžer argentinskog napadača. 

Argentinska Federalna služba javnih prihoda (AFIP) takođe istražuje i vezu Bleklija sa još nekoliko svjetskih sportskih zvijezda, kao što su jamajčanski sprinter Jusein Bolt i švajcarski teniser Rodžer Federer. 

Otac argentinskog fudbalera je inače, prije dvije godine bio osumnjičen da je za kolumbijski narko kartel prao novac, organizujući dobrotvorne utakmice „Prijatelji Mesija“. 

Španski državni tužilac je u junu prošle godine podnio tužbu protiv Mesija i njegovog oca zbog utaje poreza. Mesi je optužen da na ime poreza za 2007, 2008 i 2009. godinu duguje četiri miliona eura.

Portal Analitika