Društvo

Novi Zabijakov spot Bara

Ruski fotograf nastanjen u Crnoj Gori Sergej Zabijako autor je petominutnog video-klipa Bara iz vazduha. To je prvi dio projekta kojim će obuhvatiti čitavu Crnu Goru.
Novi Zabijakov spot Bara
Portal AnalitikaIzvor

„Uvijek govorim da mi je velika čast napraviti nešto vrijedno za državu u kojoj boravim sa porodicom. Hoću da pomognem otvaranju vrata za razvoj turizma i nove investicije.

Ideja za ovaj ciklus malih promo filmova potekla je nakon marketing analize internet medija u ovom segmentu. Od ljeta 2014. učim profesionalno snimanje, montažu, kupujem i tražim opremu, skupljam iskustvo za ovaj posao. I nakon što, drugi put zaredom Turistička organizacija Bar nije imala mogućnosti da mi omogući potrebno fotografisanje iz helikoptera, kupio sam svoj kvadrokopter, jer se ne može sve snimati sa zemlje. Postoji prirodni lendšaft, kojeg ne možeš da uhvatiš odozdo“, kaže Zabijako.

Na ovogodišnjem Dječijem Eurosongu bio je zvanični fotograf crnogorske delegacije, a nakon toga, kaže, posvetio se ovom poslu.

rus1ok

„Poslije Virpazara, gdje je bio Festival vina i ukljeve, i ovog, novog spota Bara, idem dalje, i radim spotove za ski centre, takođe i za Podgoricu. Nemam nekog specijalnog plana za ovo, a nadam se da će državne institucije ili turističke organizacije napraviti sa mnom ugovor za konkretne spotove prije nove sezone. U svakom slučaju, ovo je novi segment mog rada i vjerujem u njega, jer ima velikog potencijala za podizanje turističke  vrijednosti Crne Gore u čitavom svijetu“, ističe Zabijako i poziva sve zainteresovane da posjete njegov kanal „PromoMontenegro“.

 

Željko MILOVIĆ

 

Portal Analitika