Društvo

Podignuta optužnica protiv bivšeg šefa granične policije u Baru

Osnovno tužilaštvo u Baru podiglo je optužnicu protiv Vladimira Konatara, šefa granične policije u tom gradu, zbog utaje poreza, piše "Dan".
Podignuta optužnica protiv bivšeg šefa granične policije u Baru
Portal AnalitikaIzvor

Prema saznanjima, tog lista optužnica je podignuta nakon što je Unutrašnja kontrola utvrdila da je Konatar na sumnjiv način došao do imovine koju posjeduje u Baru.

Inače, Konatar je prije nekoliko mjeseci, pošto je objelodanjeno da se istraga vodi protiv njega, smijenjen, odlukom Slavka Stojanovića, direktora Uprave policije.

„Unutrašnja kontrola je više mjeseci provjeravala imovinski karton Konatara i došla do saznanja da imovina nije stečena na legalan način. Spisi predmeta su predati tužilaštvu, koje je iniciralo dalje provjere, a sve je rezultiralo podizanjem optužnice“, rečeno je u tužilaštvu.

Iz tužilaštva juče nijesu željeli da kažu kolika je vrijednost imovine, ali nezvanično se spekuliše da se radi o cifri od blizu pola miliona eura.

Unutrašnja kontrola je sredinom prošle godine pokrenula istragu u vezi sa imovinom više policijskih funkcionera, među kojima je bio i Konatar.

Tada je procijenjeno da je njegova imovina vrijedna pola miliona eura.

Konatar se, inače, dovodio i u vezu sa propustima prilikom sastavljanja rješenja na osnovu kojih su protjerivani iz zemlje Viktor Golikov i Mihail Peskov, bivši direktori hotela „Avala”.

Tada su, osim Konatara, provjeravani imovinski kartoni službenika policije Dražena Vukovića i Zorana Stanovića. Tačnije, provjeravana je istinitost podataka koje su unijeli prilikom predaje dokumentacije. Iz gomile kartona policijskih službenika, koji su imali obavezu prijavljivanja imovine, inspektori Unutrašnje kontroli izvukli su i podatke komandira ekspoziture granične policije na tivatskom aerodromu i Luci Kotor Zorana Stanovića.

Međutim, nije saopšteno da li je Unutrašnja kontrola došla do nekih podataka u vezi sa imovinom Vukovića i Stanovića.

Izvor: Dan
Foto: cdm.me

Portal Analitika