Crna hronika

Uhapšen V.M. iz Nikšića osumnjičen za zelenašenje

Službenici Centra bezbjednosti Herceg Novi podnijeli su danas zamjeniku Osnovnog državnog tužioca u Herceg Novom krivičnu prijavu protiv V.M. (32) iz Nikšića, zbog osnovane sumnje da je počinio zelenaštvo u pokušaju, na štetu A.J. iz Herceg Novog, saopšteno je Portalu Analitika iz Uprave policije.
Uhapšen V.M. iz Nikšića osumnjičen za zelenašenje
Portal AnalitikaIzvor

- Policijske aktivnosti, preduzete u prethodnom periodu, ukazuju na sumnju da se V.M. u decembru 2009. godine, po prethodnom dogovoru, sastao sa A.J. kome je dao na zajam novac u iznosu od 3.000 eura, uz ugovaranje nesrazmjerne imovinske koristi – kamate od 15% pozajmljene sume na mjesečnom nivou. Osumnjičeni V.M. je pritom iskoristio teške prilike i nuždu A.J, budući da je saznao da je oštećeni tražio novac zbog liječenja člana porodice. Kako se sumnja, oštećeni A.J. je mjesec dana nakon pozajmljivanja novca, na žiro račun V.M. uplatio 400 eura na ime tzv. kamate, dok mu je 2.950 eura predao kada su se sastali u julu 2010. godine. Nakon ove isplate, sumnja se da je V.M. više puta pozivao A.J. i upućivao mu prijetnje, jer je smatrao da A.J. nije izmirio obavezu premu njemu. V.M. i A.J. su se, nekoliko mjeseci od posljednje isplate, sastali i tom prilikom je V.M, kako se sumnja, kazao A.J. da mu zbog neisplaćenih mjesečnih „kamata“ i „kamata na kamatu“ duguje još 12.500 eura – navodi se u saopštenju Tima za odnose s javnošću.

Po operativnim saznanjima o događaju, službenici CB Herceg Novi, u saradnji sa nadležnim tužiocem koji je kvalifikovao djelo, preduzeli su aktivnosti koje su rezultirale podnošenjem krivične prijave protiv osumnjičenog V.M.

Portal Analitika