Abiznis

Poreski dug Bijelo Polje državi plaća poslovnim prostorima

Opština Bijelo Polje poreski dug u vrijednosti 4,7 miliona eura platiće državi sa 10 poslovnih prostora i zemljištem površine 6.071 kvadratni metar u tom gradu, objavila je Vlada.
Poreski dug Bijelo Polje državi plaća poslovnim prostorima
Portal AnalitikaIzvor

Prema procjeni opštine, navedene nekretnine koje su Bjelopoljci ponudili vrijede 4,7 miliona eura. Prema zvaničnim podacima Ministarstva finansija, poreski dug opštine Bijelo Polje je početkom prošle godine iznosio oko 5 miliona eura.

Razmatrajući navedeni zahtjev, Ministarstvo finansija je prihvatilo ponudu opštine Bijelo Polje.

poreskaok

„Pravni osnov je sadržan u Zakonu o budžetu, kojim je propisano da se poreska potraživanja mogu naplatiti imovinom poreskih obveznika na osnovu saglasnost Vlade, a na prijedlog Ministarstva finansija“, navodi se u Informaciji.

Prema evidenciji Poreske uprave, ukupna poreska dugovanja crnogorskih obveznika iznose 537 miliona eura.

Dug aktivnih preduzeća iznosi 218 miliona i prema ovim obveznicima, kako je najavljeno iz Poreske uprave, preduzimaće se sve zakonom propisane mjere sa ciljem naplate što većeg udjela poreskog duga.

S obzirom da je dug preduzeća u stečaju 135 miliona, okončanjem stečajnih postupaka u Poreskoj upravi da će se naplatiti i dio ovog segmenta duga. Reprogramirani dug iznosi 25 miliona eura. 

P.Z.

Portal Analitika