Politika

DANILOVIĆ: Lekić ostaje na čelu Demokratskog fronta

Član Predsjedništva Demokratskog fronta i zamjenik predsjednika Nove srpske demokratije Goran Danilović ocijenio je u razgovoru za Pobjedu da je jedinstvo Demokratskog fronta preduslov za opoziciono jedinstvo, a samim tim i promjenu vlasti u Crnoj Gori.
DANILOVIĆ: Lekić ostaje na čelu Demokratskog fronta
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Danilović je Pobjedi kazao i da Miodrag Lekić ostaje na čelu Demokratskog fronta.

- Gospodin Lekić je to i izjavio i to nedvosmisleno podsjetivši samo da ukoliko nema jedinstva i sloge onda da svi možemo da preispitimo svoje učešće, naročito ako ima onih koji to ne žele. Ubijeđen sam nakon posljednje sjednice Predsjedništva, sa kraja prošle godine, nesporazuma tog tipa više nema - rekao je Danilović.

Prema njegovim riječima jedinstvo Demokratskog fronta je preduslov da se pokuša i ostvari jedinstveno djelovanje opozicije.

- Potpuno je jasno i svakome razumljivo da nejedinstveni DF bez jedinstvene dogovorene politike ne može pretendovati da okupi široki opozicioni savez - kazao je Danilović.

Zamjenik predsjednika NOVA-e je između ostalog kritikovao dolazak kosovskog šefa diplomatije Hašima Tačija navodeći da će ta posjeta doprinijeti novim podjelama u Crnoj Gori, a ne pomirenju.

- Rekao sam da je dolazak Tačija u Crnu Goru provokacija, jer je on politički dron koji leteći nad Crnom Gorom otvara podjele, a nikako ne miri. Ne vidim šta je razlog i zbog čega bi baš Tači trebao da bude gost Crne Gore i Crna Gora da bude mjesto susreta. Naprotiv, nije dobrodošao u mnogim od evropskih država, u nekima nikako, koje ga nijesu priznale a malo su razvijenije i sa dužom demokratskom tradicijom od Crne Gore - zaključio je Danilović.

Portal Analitika