Fudbal

FA kupu: Everton poslije 20 penala izbacio Vest Hem

Nepredvidivi FA kup je i ovog puta, u ponovljenim utakmicama treće runde pokazao sve svoje čari: Tri utakmice otišle su u produžetke, dvije su odlučene poslije penala, a najveća drama pripala je Evertonu koji je poslije 20 udaraca sa bijele tačke izbacio Vest Hem.
FA kupu: Everton poslije 20 penala izbacio Vest Hem
Portal AnalitikaIzvor

Prvi duel ovih premijerligaša završen je bez pobjednika 1:1. Dok su u prvom poluvremenu mreže mirovale, šest minuta od početka drugog je Vest Hem poveo preko Valensije, da bi Everton u 56. ostao sa igračem manje pošto je Mekgidi dobio drugi žuti karton.

Ipak, Kevin Miralas je u 82. minutu fantastičnim golom iz slobodnjaka iskosa sa lijeve strane donio "karamelama" produžetke, tokom kojih su gosti iz Liverpula sa desetoricom čak i preokrenuli zahvaljujući Romelu Lukakuu, ali se Karlton Kol pogotkom u 113. minutu pobrinuo za penale.

Za "čekićare" su redom pogađali Nobl, Nolan, Kerol i Kresvel, na drugoj strani su bili precizni Miralas, Lukaku, Bejns i Ovijedu, a kako je Adrijan u drugoj seriji odbranio šut Nejsmita sa kreča, u petoj je Dauning mogao da donese trijumf Vest Hemu, ali mu je Robls zaustavio udarac i istakao kandidaturu za junaka.

Nastavili su da pogađaju i jedni i drugi, bili su precizni po četiri puta, da bi na red da šutiraju došli i golmani. Robls je snažno uzdrmao prečku i umjesto junaka postao tragičar, jer je Adrijan ležerno poslao loptu u donji lijevi ugao i poslije 20 izvedenih penala odveo Vest Hem na okršaj sa Bristol sitijem.

FA kup, ponovljeni mečevi treće runde:

Utorak:

Bristol siti - Donkaster 2:0 (1:0)

(Emanuel-Tomas 36, 79)

Česterfild - Skantorp 2:0 (0:0, 0:0)

(Klukas 105, 116)

Vest Hem - Everton penalima 9:8 (2:2, 1:1, 0:0)

(Valensija 51, Kol 113 - Miralas 82, Lukaku 97)

Vulverhempton - Fulam penalima 3:5 (3:3, 2:2, 0:1)

Srijeda:

20.45 Bredford - Milvol
20.55 Ipsvič - Sautempton
21.00 Totenhem - Barnli

Portal Analitika