Region

KITAROVIĆ: Šešelju je mjesto u Hagu

Novoizabrana hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović smatra da je lideru SRS Vojislavu Šešelju mjesto u zatvoru Haškog tribunala.
KITAROVIĆ: Šešelju je mjesto u Hagu
Portal AnalitikaIzvor

Ona je izrazila žaljenje zbog odluke Haškog suda da odbije zahtev tužilaštva da sa privremene slobode vrati Šešelja u pritvor.

Grabar Kitarovićeva je istakla da će nakon polaganja predsjedničke zakletve, ako zatreba, otići u Njujork i razgovarati s generalnim sekretarom UN Ban Ki-munom, prenijela je HINA.

"Žao mi je da je Haški sud donio tu odluku. Smatram da je Šešelju mjesto u Hagu. Žao mi je da Haški sud u 12 godina nije donio nikakvu presudu i mislim da je to sramota za taj sud", rekla je Grabar Kitarovićeva novinarima, upitana kako komentariše odluku Sudskog vijeća Haškog tribunala.

"Na ovome ne treba stati, jer je Šešelj osoba koja podriva međudržavne odnose, a izaziva mržnju, velikosrpske tendencije i to je nedopustivo", rekla je Grabar Kitarovićeva.

Sudsko vijeće je danas odbilo zahtjev tužilaštva da s privremene slobode vrati u pritvor Šešelja, optuženog za ratne zločine nad Hrvatima i Bošnjacima u Hrvatskoj i u BiH, te nad vojvođanskim Hrvatima.

Portal Analitika