Politika

LUKŠIĆ: Zabrinutost zbog rezolucije o Sutorini

Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i evropskih integracija Igor Lukšić sastao se danas sa ambasadorom Bosne i Hercegovine Đorđem Latinovićem i tom prilikom izrazio ozbiljnu zabrinutost povodom razvoja događaja koji se odnose na rezoluciju o Sutorini, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija.
LUKŠIĆ: Zabrinutost zbog rezolucije o Sutorini
Portal AnalitikaIzvor

Lukšić je izrazio očekivanje da će, imajući u vidu da je razgraničenje i utvrđivanje državne granice između Crne Gore i Bosne i Hercegovine završeno, uskoro biti potpisan Ugovor o državnoj granici.

- Lukšić je podsjetio na veoma dobre međusobne odnose izrazivši nadu da će se i ovo pitanje rješavati u duhu dobrosusjedske i regionalne saradnje, naročito imajući u vidu da su na završnom sastanku komisija za granicu Crne Gore i Bosne i Hercegovine, održanom 26. i 27. maja 2014. godine u Sarajevu, usaglašena i parafirana sva granična dokumenta od strane komisija i stručnih grupa – navodi se u saopštenju.

Potpredsjednik Lukšić je, kako se navodi, podsjetio i da je Vlada Crne Gore, u junu 2014. godine, na prijedlog Ministarstva unutrašnjih poslova, usvojila Izvještaj o vođenju pregovora na pripremama za zaključivanje Ugovora o državnoj granici između Crne Gore i BiH i prihvatila Prijedlog ovog ugovora, čime su u Crnoj Gori okončane unutrašnje pravne procedure potrebne za potpisivanje ovog Ugovora.

Portal Analitika