TV / Film

Kajl Mek Lahlan u novom "Tvin Piks" serijalu

Američki glumac Kajl Mek Lahlan najavio je da će ponovo zaigrati u kultnoj seriji "Tvin Piks", javljaju američki mediji.
Kajl Mek Lahlan u novom "Tvin Piks" serijalu
Portal AnalitikaIzvor

Autori serije, slavni reditelj Dejvid Linč i njegov kolega i scenarista Mark Frost iduće godine će snimiti devet novih epizoda serije, čime će obilježiti 25. Godinja od njenog nastanka. Epizode će se emitovati na televiziji Šoutajm.

"Vrlo sam uzbuđen što se vraćam u čudan i divan svijet Tvin Piksa", rekao je Mek Lahlan, koji će ponovo glumiti agenta FBI-ja Dejla Kupera.

Linč i Frost će zajedno napisati i producirati devet epizoda, a Linč će ih sve režirati. Osim Mek Lahlana, niko drugi iz glumačke postave nije potvrdio svoj nastup.

Serija Tvin Piks počela se u Americi prikazivati 1990., a završila je narednu godinu sa ukupno 30 snimljenih epizoda. U to doba bila je jedna od najhvaljenijih televizijskih serija, osvojila je tri Zlatna globusa, a misterija o tome "Ko je ubio Lauru Palmer?" uz prepoznatljivi 'soundtrack' Anđela Badalamentija intrigirala je gledaoce u Americi i širom svijeta i postala dio pop kulture.

(index.hr)

Foto: Press

Portal Analitika