Politika

Vlahović: Vanredni izbori sada nijesu potrebni

Crnoj Gori sada nijesu potrebni vanredni izbori, koji bi doveli do političke krize u zemlji, smatra bivši šef diplomatije i lider Crnogorske demokratske unije (Cdu) Miodrag Vlahović.
Vlahović: Vanredni izbori sada nijesu potrebni
Portal AnalitikaIzvor

Navodeći kako bi za Crnu Goru bilo najbolje kad bi ove godine dobila poziv za NATO, Vlahović u intervjuu za Portal RTCG navodi da bi tek tada na red mogli doći i izbori.

“Crnoj Gori sada ne treba nova politička kriza i prijevremeni izbori. Za našu zemlju je najbolje – poziv u NATO, pa onda izbori, pa onda novi parlament i vlada i odluka da postanemo članica Alijanse. Poslije toga će mnoge stvari drukčije izgledati”, kazao je Vlahović.

On misli da smo na dobrom putu, bez obzira na brojna opterećenja i limite.  Evropska agenda se, istilče Vlahović, odvija u tempu i sadržaju koji je objektivno moguć u ovom trenutku.

“I sama Evropska unija se suočava sa brojnim izazovima i teškoćama, kao što vidimo. Jasno je svima da je za to višegodišnji proces, koji će imati svoje neizbježne uspone i padove. Za razliku od tog segmenta našeg evro-atlanskog puta, Crna Gora je u predvorju Alijanse. Ova godina će, po svemu sudeći, biti ključna za našu zemlju u kontekstu našeg uključenja u NATO. Poziv koji bi trebalo da uslijedi od saveznika je od vanrednog značaja. Ne griješe oni koji kažu da će naša referendumaska odluka imati konačnu potvrdu kada budemo dio Alijanse”, izjavio je Vlahović za Portal RTCG.

Portal Analitika