Politika

Dan: Ambasada će tražiti informaciju o zastavi "Prirodne Albanije"

Iz Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija MVPEI Crne Gore saopšteno je da su dali instrukciju ambasadi u Tirani da od albanskih vlasti zatraži informacije o tome zašto se zastava „Prirodne Albanije” pojavila na rezidenciji albanskog premijera Edija Rame, piše Dan.
Dan: Ambasada će tražiti informaciju o zastavi "Prirodne Albanije"
Portal AnalitikaIzvor

„Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija dalo je instrukciju ambasadi Crne Gore u Tirani da od nadležnih organa Republike Albanije zatraži dodatnu informaciju“, pojasnili su iz MVPEI.

Prethodno je prvi potpredsjednik srpske vlade i šef diplomatije Ivica Dačić izjavio da je Srbija uputila demarš Albaniji zbog toga što se zastava „Prirodne Albanije” pojavila na rezidenciji albanskog premijera.

Na rezidenciji albanskog premijera u Tirani u subotu se pojavila zastava „Prirodne Albanije”, zbog koje je u oktobru prošle godine u Beogradu prekinuta fudbalska utakmica Srbija-Albanija. 

Edi Rama je u više navrata isticao da ne postoji projekat „Prirodna Albanija”, te da će svi Albanci živjeti zajedno onda kada region zapadnog Balkana bude dio Evropske unije.

„Pokažite mi makar jedan dokaz u mojoj karijeri, ili karijeri bilo kog albanskog političara, koji bi potkrijepio zalaganje za „Veliku Albaniju”“, izjavio je Rama krajem prošle godine.

Portal Analitika