Fudbal

Kako su glasali selektor i kapiten Crne Gore?

Kristijano Ronaldo je odbranio Zlatnu loptu, as Reala osvojio je treći put priznanje za najboljeg planetarnog fudbalera, a Portugalcu su pomogli i glasovi iz Crne Gore.
Kako su glasali selektor i kapiten Crne Gore?
Portal AnalitikaIzvor

Selektor Branko Brnović najviše bodova (pet) dao je upravo Ronaldu, tri je zaslužio Tomas Miler, as minhenskog Bajerna, a bod Lionel Mesi, majstor Barselone. Za razliku od njega kapiten Crne Gore Mirko Vučinić pet poena dao je Zlatanu Ibrahimoviću, tri Ronaldu, a bod Mileru. 

Kada su u pitanju treneri Brnovićev favorit bio je Pep Gvardiola (Bajern), tri boda dobio je Joakim Lev (Borusija Dortmund), dok je bod otišao na adresu Karla Anćelotija (Real Madrid). Mirko je peticu dao Žozeu Murinju (Čelsi), trojku Antoniju Konteu (Juventus, Italija) i bod Karlu Anćelotiju (Real Madrid).

Inače, Ronaldo je poene dao svojim saigračima iz kluba. Pet je dobio Serhio Ramos, tri Garet Bejl, a jedan Karim Benzema. Lionel Mesi je pet poena Anhelu Di Mariji, tri Andresu Inijesti, a jedan poen Havijeru Masćeranu. 

Kapiten reprezentacije Nemačke Bastijan Švajnštajger poene je dao svojim sunaridonicima i klupskim saigračima. Pet poena pripalo je Manuelu Nojeru, tri Filipu Lamu, a jedan Tomasu Mileru.

Portal Analitika