Fudbal

Joveta se zbog finansijskog fer-pleja vraća u Italiju!?

Na čizmi je ostavio jak utisak, nije bilo prelaznog roka u kome se nije pričalo o njegovom povratku u Italiju, a izgleda da su sada stvoreni uslovi za veličanstveni dolazak Stevana Jovetića na Apeninsko poluostrvo.
Joveta se zbog finansijskog fer-pleja vraća u Italiju!?
Portal AnalitikaIzvor

Momak koji ima 25 godina je velika želja Juventusa, Rome, Milana i Intera, a sve su prilike da bi trebao iz Mančester sitija da pređe na pozajmicu u Juventus! Razlog povratka je finansijski fer plej pošto građani moraju nekoga sa jakim ugovorom da se oslobode kako bi izbjegli kaznu Uefe.

Ukoliko se ne oslobode jednog igrača kazna će stupiti na snagu, jer će Siti dovođenjem Vilfreda Bonija za 38 miliona eura potrošiti više nego što je zaradio što je osnovno načelo finansijskog fer pleja.

Juventus je opasno zagrizao, ali bitku će voditi sa Milanom koji takođe razmišlja o podgoričkom maestru, mada lako od trke neće odustati ni Roma koja se bori za Skudeto, kao ni Inter koji pravi totalno novi tim...

Bilo koji tim da dovede Stevana na šestomjesečnu pozajmicu na ljeto će moći da ga otkupi za 28 miliona eura. Da podsjetimo - Joveta je ove sezone u svim takmičenjima odigrao 16 utakmica i postigao je pet golova.

Portal Analitika