Abiznis

EPCG: Prosječan decembarski račun 40,2 eura

Prosječan decembarski račun za električnu energiju za domaćinstva (ukoliko se izuzmu neočitana mjerna mjesta u objektima koji nijesu stalno nastanjeni) iznosi 40,2 eura, saopšteno je Portalu Analitika iz Elektroprivrede Crne Gore.
EPCG: Prosječan decembarski račun 40,2 eura
Portal AnalitikaIzvor

Domaćinstva su u decembru potrošila 116.054.314 kWh električne energije, što je 19 odsto više u odnosu na novembarsku potrošnju, odnosno pet odsto manje u odnosu na potrošnju ostvarenu tokom decembra 2013. godine.

"Povećanje potrošnje uslovljeno je padom temperature, naročito tokom poslednjih dana decembra. Dnevni maksimum ostvaren je 31. decembra i iznosio je 10476 MWh (megavatsati) za distributivne kupce, što je skoro 40 odsto više u odnosu na novembarski rekord", kazali su u EPCG.

Prosječan decembarski račun za električnu energiju za domaćinstva iznosi 40,2 eura.

"Domaćinstva u Mojkovcu bilježe najnižu prosječnu potrošnju od 23,7 eura, dok je najveća potrošnja prethodnog mjeseca očitana u Kotoru i Podgorici gdje su domaćinstva u prosjeku potrošila električne energije u vrijednosti od oko 49 eura. Račun vrijedan preko 150 eura dobiće 1,6 odsto potrošača, dok je potrošnja od 100 do 150 eura očitana kod 3,77 odsto potrošača", ističu u EPCG.

Decembarske račune umanjene za iznos popusta od 10 odsto za redovne platiše dobiće čak 147.713 kupaca koji su članovi Zlatnog tima, što je za skoro deset hiljada više u odnosu na broj potrošača koji je ostvario popuste na iznose novembarskih faktura.

"Izvlačenje dobitnika drugog kola nagradne igre biti organizovano 20. januara, a pravo učešća imaju članovi Zlatnog tima, 147.713 potrošača iz kategorije domaćinstva. Glavna nagrada u drugom kolu je stan u Podgorici od 75 kvadrata, kao i turistički aranžmani za putovanje u inostranstvo, elektronski uređaji i vrijedni vaučeri za trgovinu", precizirali su iz EPCG. 

Portal Analitika