Sci/Tech

Prešli ste na Android? Preuzmite ove aplikacije

Ukoliko ste nedavno prvi put uključili svoj novi Android uređaj i još uvijek se navikavate na njega ovo su neke od aplikacija koje će vam pomoći da brže "uđete u štos".
Prešli ste na Android? Preuzmite ove aplikacije
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

SwiftKey

Nije bitno čiji logo je napisan na zadnjoj/prednjoj strani vašeg telefona, svaki od njih ima posebnu verziju tastature. Ipak, nijedna od njih nije bolja od ove, stoga preuzmite je kako bi vam dodatno poboljšalo kucanje po ekranu osjetljivom na dodir.

Chrome

Ukoliko vaš telefon nije stigao sa već unaprijed instaliranom aplikacijom za surfovanje internetom preuzmite je iz Gugl prodavnice. Uz nju dobijate mogućnost sinhronizacije više uređaja i desktop verzije pregledača na jednostavan način.

Pocket

Izuzetno praktična aplikacija koja pruža mogućnost da na jednostavan način sačuvate članke, fotografije i video snimke radi naknadnog pregledavanja. Odličan softver koji služi kao podsjetnik.

Copy

U moru Cloud servisa teško je izabrati pravi, jer gotovo da nema "pogrešnih". Ovaj nudi lako i brzo čuvanje fotografija i video snimaka na skladištu od 15 GB.

Google Keep

Vjerovatno najbolji podsjetnik na tržištu omogućava dijeljenje bitnih informacija sa drugim korisnicima, čuvanje u vidu fotografija, poruka i glasovnih snimaka. Uglavnom dolazi unaprijed instaliran na Android uređaje, a ako ga nemate, preuzmite ga sa ovog linka.

Snapseed

Za ljubitelje fotografija Snapseed je odličan izbor, pošto nudi ogroman broj filtera i velike mogućnosti uređivanja fotografija. Lako se savlada, a fotografije se mogu odmah postavljati na društvene mreže.

Flipboard

Čak i da ste nov korisnik vrlo je moguće da ste čuli za ovu aplikaciju. Ona omogućava da pratite omiljene sajtove i sve bitne informacije na veoma praktičan, vizuelan način.

TwoDots

Naravno, Android platforma je postala izuzetno popularna i zbog broja video igara, a ova je prošle godine doživjela pravi procvat na mrežama. Isprobajte je i vi.

Twilight

Ovo je aplikacija koja brine o svim onim LED indikatorima koji se mogu vidjeti kod novih telefona. Naime, ona ih isključuje tokom noći kako ne bi smetala korisnicima.

Yahoo Weather

Za praćenje vremenske prognoze postoji veliki broj aplikacija, a ova je vizuelno najpraktičnija i nudi veliki broj informacija.

Lookout

Kako bi zaštitili svoj uređaj na više nivoa preuzmite ovu aplikaciju. Ona skenira cijeli telefon tražeći malver, a ujedno omogućava lociranje telefona putem njihovog sajta, u slučaju da ga izgubite ili da vam neko ukrade.

Blic.rs

Portal Analitika