Abiznis

Montenegro Bet: Sakupljeno više od 18 hiljada potpisa

Peticiju protiv oporezivanja dobitaka igrača, koju je pokrenulo Udruženje priređivača igara na sreću, Montenegro Bet, za manje od tri dana potpisalo je 18.050 građana, prenosi Mina biznis.
Montenegro Bet: Sakupljeno više od 18 hiljada potpisa
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Iz Udruženja su saopštili da je šest hiljada potpisa, neophodnih za izmjenu zakona, prikupljeno za osam sati.

Prikupljanjem potpisa, kako je navedeno, omogućen je nastavak inicijative u cilju očuvanja tri hiljade radnih mjesta i finansiranja potreba iz oblasti socio-humanitarnih djelatnosti i osoba sa invaliditetom, razvoja sporta, kulture i tehničke kulture, vaninstitucionalnog obrazovanja i vaspitanja djece i omladine i programskih aktivnosti u borbi protiv droge i svih vrsta zavisnosti.

- Potpisivanjem peticije omogućili ste nastavak inicijative i u cilju sprječavanja zabrane igara na sreću u Crnoj Gori i borbe protiv ilegalnog tržišta - naveli su iz Montenegro Beta.

Udruženje je pokrenulo peticiju protiv oporezivanja dobitaka igrača, koje je predviđeno novim izmjenama Zakona o porezu na dohodak fizičkih lica. Primjena novih odredbi bi, kako su ranije kazali iz Udruženja, značila potpuno zatvaranje legalne industrije igara na sreću u Crnoj Gori.

Izmjenama Zakona, koje su usvojene krajem decembra, dobici fizičkih lica ostvareni od igara na sreću, osim nagradnih igara, smatraju se izvorom dohotka i oporezuju se po stopi do 15 odsto.

Predstavnici Montenegro Beta smatraju da je takvo zakonsko rješenje u suprotnosti sa Ustavom, EU i svjetskom praksom.

Potpisi su se sakupljali u petak, subotu i nedjelju na svim uplatnim mjestima članica Udruženja.

Mina biznis 

Portal Analitika