Svijet

Luksuzna prodavnica u Njujorku krije zlokobnu tajnu

U posljednjih nekoliko godina stopa kriminala u Njujorku bilježi značajni pad, ali nije uvijek bilo tako. Istorija zločina u ovom gradu seže sve do 1700-tih godina, kada se dogodilo jedno od najpoznatijih neriješenih ubistava u ovom gradu, slučaj Đulielme Elmor Sands.
Luksuzna prodavnica u Njujorku krije zlokobnu tajnu
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Đulielma Elmor Sands napustila je svoju sobu u pansionu u Grinič stritu 22. decembra 1799. da bi se sastala sa svojim ljubavnikom Levijem Viksom. Te noći planirali su da pobjegnu. Nažalost, Sendsova se nije pojavila, a 11 dana kasnije, njeno tijelo sa tragovima davljenja nađeno je u bunaru u kraju Lispenards Medou, današnjem Spring stritu, u Sohou. Na mjestu gdje je nekada bio bunar danas je luksuzna prodavnica odjeće, COS.

U podrumu COS i danas, međutim, mogu da se vide ostaci bunara u kome je prije mnogo godina nađeno tijelo Đulielme Elmor Sands. Nalazi se na donjem nivou, na odjeljenju za muškarce, odmah iza lutaka.

Poslije Đulielmine smrti, osumnjičen je njen voljeni Levi Viks. Pričalo se da je Đulielma zatrudnjela i da je on zbog toga ubio. Viks je uhapšen, ali je poslije suđenja oslobođen krivice. Uprkos tome, mediji su špekulisali da je kriv, pa je, nakon što je oslobođen, strahujući za vlastiti život, napustio grad. Đulielmina porodica, koja je takođe sumnjala na Viksa, otišla je čak toliko daleko da je izložila tijelo svoje mrtve kćerke ispred pansiona u kome je nekada stanovala kako bi pobudila sumnje u javnosti. Zločin nikada nije riješen.

Ostaci bunara su bili potpuno zaboravljeni sve do 1980. godine, kada ga je tadašnji vlasnik zgrade prilikom renoviranja slučajno otkrio.

Prije nego što se u zgradu uselila modna kuća COS, u njoj se nalazio restoran, čiji je osoblje pričalo o neobičnim iskustvima u blizini ostataka bunara.

Blic.rs

Portal Analitika