Fudbal

''Zlatna lopta'': Ronaldo, Mesi ili Nejmar

Svake godine vodi se velika polemika oko toga koji će igrač osvojiti Zlatnu loptu. Na ceremoniji koja počinje u 18 sati i 30 minuta u centrali FIFA-e u Cirihu biće stavljena tačka na ostvareno u 2014. godini.Već godinama u konkurenciji su Kristijano Ronaldo, te Leo Messi, a njima je ove godine pridodat golman Bavaraca Manuel Nojer.
''Zlatna lopta'': Ronaldo, Mesi ili Nejmar
Portal AnalitikaIzvor

Kristijano Ronaldo slovi za favorita za osvajanje Zlatne lopte. Osvojio je Ligu šampiona i nemilice trpa u španskom prvenstvu, a sa Realom je stigao i do naslova svjetskog klupskog prvaka. Međutim, ono što mu ne ide u prilog je činjenica da se 2014. igralo SP, đe od njega mnogo bolje stoje Mesi i Nojer. Ronaldo je sa Portugalom podbacio u Brazilu, a Njemačka i Argentina su igrala finale. Uz to, Nojer je postao svjetski prvak, a Mesi je dobio nagradu za najboljeg igrača SP-a, iako mnogima nije jasno zbog čega.

Ipak, Ronaldo je Zlatnu loptu uzeo i prošle godine, a da nije osvojio ništa važno, dok je, primjera radi, Frenk Riberi uzeo Ligu šampiona i Bundesligu. Iz Barselone je, u međuvremenu, krenula kampanja "Mesija za pobjednika", a Argentinac se vratio u konkurenciju sa dva srušena legendarna rekorda - Zare u Primeri i Raula u Ligi šampiona.

Danas će zvanično biti poznat najbolji trener za 2014. godinu - u konkurenciji su Dijego Simeone, Karlo Anćeloti i Joakim Lev.

Odluka je danas, a kako god se završilo, nezadovoljnih će biti…

Portal Analitika