Fudbal

Mesi ne zna za granice

Barselona je tukla branioca titule prvaka Španije Atletiko Madrid rezultatom 3:1, a Leo Mesi je bio centralna figura utakmice.
Mesi ne zna za granice
Portal AnalitikaIzvor

Učestvovao je u akcijama kod sva tri gola svoje ekipe, kod drugog je bio asistent, trećim je ovjerio trijumf Katalonaca kao egzekutor. Kad smo kod asistencija, Mesi ih je ostvario 100 u Primeri u svojoj karijeri. U posljednjih 25 godina to je jedino pošlo za rukom njemu i Luisu Figu.

Koliko je bio motivisan možda najboje svjedoči podatak da je imao čak 12 uspješnih driblinga, najviše od kako je Luis Enrike trener Barse.

Zanimljivo, omaleni Argenitnac je skrivio prvi penal u Primeri od kako igra za Barselonu. Utisak je da je sudija Maljenko bio prestrog kada je okaratkrerisao konktakt njega i Gameza kao prekršaj za najstrožu kaznu. Možda je to bila kompenzacija za nedosuđen 'enac' kojim je Mesi krenuo o akciju koaj se završila golom Suareza i pomenutom stotom asistencijom.

Još jedan interesantan podatak vezan za Mesija je da je večeras postigao 21. gol protiv Atletiko Madrida u karijeri. 'Jorgandžije' su sada njegova najbolja mušterija uz Real Madrid i Sevilju, čije je mreže tresao isto toliko puta.

Portal Analitika