Region

Dačić: Uputili smo demarš Albaniji

Srpski šef diplomatije Ivica Dačić, izjavio da je Srbija uputila demarš Albaniji zbog toga što se zastava "Velike Albanije" pojavila na rezidenciji premijera te zemlje.
Dačić: Uputili smo demarš Albaniji
Portal AnalitikaIzvor

Međutim, kako je dodao, Srbija nastavlja saradnju sa albanskim premijerom, niti je ikada nju dovela u pitanje.

"Mi nismo, i nećemo uraditi ništa što bi moglo da ugrozi naše odnose sa zemljama u regionu, pa ni sa Albanijom. I nije se na rezidenciji premijera Srbije pojavila zastava Velike Srbije, nego se zastava Velike Albanije pojavila na rezidenciji premijera Albanije. I na to smo reagovali, i uvijek ćemo. Ali to nas ne sprječava da tog premijera primimo, kako dolikuje, da sa njima razgovaramo, i dogovorimo, što je još važnije, razne oblike saradnje, i da nastavimo, i njemu i drugima, da predlažemo rješenja koja će se bazirati na obostranom interesu", rekao je Dačić. 

"Mi poštujemo druge, ali tražimo i da drugi poštuju nas", kazao je Dačić u intervjuu za list "Danas". 

"Kako se kaže, ne tražimo od drugih ništa što i sami nismo spremni da damo. To je naša politika prema svim susjedima. I sa njom ćemo nastupiti i kao predsjedavajući OEBS-a. Tražićemo, naravno, poštovanje, ali ćemo ga i pružiti. I nećemo tražiti ljubav, što je bila najpogrešnija odlika srpske politike u decenijama iza nas, nego ćemo ponuditi zajedničke interese", naglasio je on. 

Portal Analitika