Politika

SNP: Ako Izbor ode sa DPS-om znači da su prevarili birače

Povodom saopštenja Udruženja građana “Izbor” o dogovorenim programskim ciljevima sa DPS-om i informacije u medijima da je dogovorena postizborna koalicija ” Izbora” i DPS-a u Herceg Novom, Socijalistička narodna partija Crne Gore naglašava da ukoliko bi Izbor otišao sa DPS-om u postizbornu koaliciju, to bi značilo prevaru onih birača koji su glasali 14. decembra za “Izbor”.
SNP: Ako Izbor ode sa DPS-om znači da su prevarili birače
Portal AnalitikaIzvor

“Naredni dani će pokazati da li u tim najavama koalicione saradnje “Izbora” i DPS-a ima istine”, kazali su u SNP-u.

Sinoć je iz Izbora saopšteno da je, nakon dugih usaglašavanja oko formiranja vlasti u Herceg Novom između pregovaračkih timova Demokratske partije socijalista i Udruženja građana "Izbor" postignut sporazum oko ključnih programskih ciljeva. U pregovorima su usaglašeni razvojni ciljevi grada, ekonomski program, učešće u aktuelnim privatizacionim aranžmanima i konstatovana je lista kadrovskih rješenja oko kojih će biti postignut naknadni dogovor, odnosno nastavljeni pregovori.

U pregovaračkom timu DPS-a bili su Svetozar Marović, Daliborka Pejović i Branimir Gvozdenović. U ime „Izbora" pregovarali su Dušan Radović, Nikša Gojković, dr Tamara Vujović, Mišo Škobalj i dr Špiro Vuković.

Na lokalnim izborima u Herceg Novom koji su održani 14. decembra 2014. niko nije osvojio apsolutnu većinu. DPS ima 13 mandata, Udruženje građana Izbor devet, Koalicija SNP-DF-NS osam, a SDP i Novska lista po dva odbornička mandata.

Portal Analitika