Politika

VUJIČIĆ: Tačijeva posjeta će unaprijediti dobrosusjedske odnose

Udruženje Crnogoraca Kosova pozdravlja dolazak potpredsjednika Vlade i ministra inostranih poslova Kosova Hašima Tačija 15. i 16. januara u zvaničnu posjetu Crnoj Gori, saopštio je Portalu Analitika predsjednik udruženja Slobodan M. Vujičić.
VUJIČIĆ: Tačijeva posjeta će unaprijediti dobrosusjedske odnose
Portal AnalitikaIzvor

“Kao udruženje u čijem je članstvu znatan broj povratnika, koji sada žive i rade na Kosovu, možemo da razumijemo patnje i probleme raseljenih u Crnoj Gori, ali rješenje za naše probleme i probleme raseljenih jedino se može iznaći kroz saradnju i dijalog. Zato smo sigurni da će posjeta potpredsjednika Vlade i ministra inostranih poslova Kosova i njegovi razgovori na najvišem nivou dodatno unaprijediti dobrosusjedske odnose Crne Gore i Kosova, stvoriti kvalitetnije uslove za održivi povratak raseljenih i dovesti do konačnog rješenja našeg ustavno-pravnog položaja i adekvatne zastupljenosti u Skupštini Kosova, kao i izradi strategije za afirmaciju crnogorske zajednice na kojoj insistira naše udruženje”, ističe se u saopštenju.

Kako se dodaje, Crna Gora je bez sumnje uvijek bila faktor regionalnog mira i napretka, "tako da je ova posjeta logičan nastavak te politike”.

“Sa druge strane, potpisivanjem Briselskog sporazuma i učešćem na regionalnim inicijativama i Kosovo sve više pokazuje iste signale. Stoga vjerujemo da će posjeta doprinijeti stabilnosti i miru u regionu, što je, pretpostavljamo, cilj svih nas”, navedeno je u saopštenju.

Portal Analitika