Svijet

Musliman iz Malija heroj talačke krize u Parizu

Lasana Batili, musliman iz Malija, spasio je šest osoba tokom jučerašnje talačke krize u supermarketu u Port de Vansenu u Parizu, tako što ih je sakrio od napadača u podrumu zgrade u kojoj se odvijala talačka kriza.
Musliman iz Malija heroj talačke krize u Parizu
Portal AnalitikaIzvor

Francuski mediji su ovog 24-godišnjeg mladića porijeklom iz Malija proglasili herojem talačke krize, nakon što su četiri osobe ubijene u petak, kada je naoružani napadač Amedi Kulibali uzeo nekoliko talaca u supermarketu u Parizu.

Kako pišu francuski mediji, broj stradalih bi bio veći da Batili, koji je zaposlen u supermarketu, nije brzo djelovao i pokazao put do podruma za nekoliko osoba, koje su na kraju preživjele talačku krizu.

Batili je za francusku televiziju "BFMTV" rekao da se sve dešavalo vrlo brzo, napominjući da je u jednom momentu, kada je napadač ušao u supermarket u kojem se nalazilo oko 15 kupaca, nastala strašna panika.

"Kada su ljudi počeli da bježe prema podrumu ja sam im otvorio vrata od velikog zamrzivača gdje su se sakrili. Rekao sam im da ostanu mirni", kazao je on.

Dodao je da je ugasio frižider i svijetla, da naoružani napadač ne bi mogao da pronađe osobe koje je sakrio. Ispričao je da su kasnije policajci upali u taj dio zgrade, nakon čega su zajedno otvorili frižider iz kojeg su izašle pomenute osobe.

Napadač Amedi Kulibali, koji je osumnjičen da je prije tri dana usmrtio policajku, a juče je kidnapovao i u supermarketu držao taoce, ubijen je u operaciji francuskih policajaca. Tom prilikom su ranjena dva policajca.

(Bošnjaci.net)

foto: mirror.co.uk

Portal Analitika