Društvo

MEDOJEVIĆ: Kompromitovani operativci ANB-a moraće u penziju

Premijer Milo Đukanović primoran je pod spoljnim pritiskom da penzioniše kontroverzne operativce Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB), za koje se osnovano sumnja da su godinama održavali nelegalne kontakte sa organizovanim kriminalom, tvrdi član skupštinskog Odbora za bezbjednost i odbranu i funkcioner Demokratskog fronta Nebojša Medojević.
MEDOJEVIĆ: Kompromitovani operativci ANB-a moraće u penziju
Portal AnalitikaIzvor

„Novi v.d. direktora ANB-a Dejan Peruničić je stari kadar DB-a iz vremena socijalizma, i za njega je naređenje šefa partije i Vlade zapovijest. On je izabran da penzioniše kompromitovane kadrove ANB-a, za koje zapadne službe bezbjednosti  tvrde da su logistička podrška narko-kartelima i veza s a ruskom mafijom“, kazao je Medojević, piše Dan.

On je istakao da, prema novoj regulativi Vlade, u martu ove godine ističe rok za penzionisanje svih operativaca ANB-a koji su navršili 50 godina života i koji imaju 30 godina rada u službi.

Ocijenio je da je penzionisanje ovih operativaca samo prvi korak ka njihovom hapšenju, što je, kako tvrdi, ključni zahtjev NATO-a za dobijanje pozivnice.

Dugogodišnji funkcioner Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejan Peruničić je krajem prošle godine imenovan za vršioca dužnosti direktora ANB-a. On tu funkciju može obavljati najduže šest mjeseci.

Portal Analitika