Abiznis

DRECUN: "Kraljičina plaža" otvara minimum 1.000 radnih mjesta

Crna Gora može ostvarivati visok rast kombinacijom rasta infrastrukture, poljoprivrede, energetike i turizma. Svakako da treba razmišljati i u pravcu rasta industrijske proizvodnje, koja je danas na znantno nižem nivou nego što je bila prije tranzicije, kazao je direktor Universal Capital banke Predrag Drecun za Pobjedu.
DRECUN: "Kraljičina plaža" otvara  minimum 1.000 radnih mjesta
Portal AnalitikaIzvor

On je istakao da osim dogovorenih investicija za ovu godinu očekujem rast stranih investicija u sektoru usluga, kao i poljoprivredne proizvodnje.

„Ako ne bude „zveckanja oružjem“ na svjetskom nivou, i ako se međunarodni odnosi urede na demokratski način, ova godina mora biti bolja od prethodne. Realno je očekivati da dođe do rasta. Ipak, ima puno nepoznanica na koje ne možemo uticati (odnos euro dolar, ukrajinska kriza, euro zona i njeni problemi). Usudio bih se reći da će naša politička elita postići konsenzus i da neće biti, ili će ih biti vrlo malo, opstrukcija na realizaciji dogovorenih projekata“, ocijenio je Drecun.

Na pitanje da li investitorima treba davati „posebne“ privilegije s obzirom da ulažu ogroman kapital u Crnu Goru (slučaj Kraljičine plaže i zakupa Svetog Stefana), Drecun kaže da nam niko neće odnijeti ni Kraljičinu plažu ni Sveti Stefan, ni bilo koju drugu investiciju.

On naglašava da je Sveti Stefan danas uređen kao nikad prije i da će Kraljičina plaža zaposliti makar hiljadu naših građana.

On je naglasio da je za investitora potrebno da se osjeća sigurnim, a ne da bude u strahu šta će ova ili ona politička struktura uraditi, "jer je najveći protivnik kapitalu strah od ulaganja".

„Što prije shvatimo gdje nam je mjesto, biće nam bolje. Nije dovoljno biti lijep, atraktivan ili samouvjeren. To što mi mislimo da smo najbolji ne znači da nas i drugi tako vide“, istakao je Drecun.

Portal Analitika