Region

Vučić: Neću da budem lutka na povocu

Srbija podržava nezavisno i odvažno novinarstvo, kao i slobodu govora širom Evrope i van nje i ta sloboda izražavanja je osnovni princip demokratije. Upravo zato, zaprepašćen sam činjenicom da Maja Kocijančič u ime EU pokušava da me ućutka, da mi zabrani čak i da odgovorim na pitanje novinara - odgovorio je premijer Srbije Aleksandar Vučić na izjavu portparolke Evropske komisije Maje Kocijančič da je "Evropska komisija iznenađena tvrdnjama premijera Srbije da EU pojedinim organizacijama plaća da vode kampanje protiv srpske vlade".
Vučić: Neću da budem lutka na povocu
Portal AnalitikaIzvor

Vučić u pisanoj izjavi ističe:

- Svjestan činjenice da sam samo običan predsjednik Vlade jedne geografski male zemlje, a da su g-đa Kocijančič i g-din Devenport veliki i važni funkcioneri EU, nisam ni pomislio da će samo jedan moj mali, obični odgovor novinaru na konferenciji za novinare izazvati takav bijes moćnih i značajnih ljudi. Pitam vas g-đo Kocijančić i g-dine Devenport, da li vi to zabranjujete predsjedniku Vlade Srbije da odgovara na pitanja novinara, da li pokušavate da mi zabranite da javnosti Srbije saopštim da one koji plaćate ne govore istinu i da li je sloboda svakojakih riječi dozvoljena vama, a sloboda istine i izražavanja i istine nije dozvoljena nama običnim smrtnicima.

Vučić zaključuje:

- Na kraju, istinski vjerujem u evropske vrijednosti, u vrijednosti EU, ali ne vjerujem da su licemjerje i laž, kao i progon onih koji slobodno misle i kojima ne možete da naređujete svaku riječ i svaki potez bilo kakva vrijednost za koju se treba boriti. Uzgred, ako vam lično predstavljam smetnju jer neću da budem vaša lutka na povocu, već samo sluga građana Srbije, jasno me i nedvosmisleno o tome obavijestite i ne brinite, skloniću vam se sa puta, a znam da ima mnogo onih koji čekaju da ulogu potrčka i poslušnika istog sekunda preuzmu.

Inače, Maja Kocijančič je reagovala na izjavu Vučića da su neki mediji finansirani evropskim parama neistinito pisali protiv "Er Srbije" i posla oko ispumpavanja vode iz ugljenokopa "Kolubara".

Izvor: novosti.rs

Portal Analitika