Turizam

Gostiju dosta, nedostaje više snijega

Sezona zimskih sportova na Durmitoru je u punom jeku. Posjeta skijalištima je dobra, ali bi više snijega dobro došlo, tvrde u Upravi skijališta "Savin kuk".
Gostiju dosta, nedostaje više snijega
Portal AnalitikaIzvor

"Prilično smo zadovoljni početkom sezone. Upravo zbog nedovoljnog sniježnog pokrivača na pojedinim stazama mi smo za novogodišnje praznike dali gratis skijanje za sve goste. Od početka ove sedmice, počeli smo da naplaćujemo karte, s obzirom da ove godine imamo elektronski sistem naplate imamo i preciznu evidenciju o broju skijaša i mogu vam reći da se taj broj kreće oko 200 ljudi dnevno, dok smo za praznike imali po 500 do 600 skijaša", kaže Miloš Popović rukovodilac skijališta.

On ističe da je zbog nedovoljno snijega skijanje zabranjeno na pojedinim stazama.

"Skijalište je bezbjedno, rade dva ski lifta i dječji ski lift. Na gornjem dijelu staze zabranili smo skijanje, zbog bezbjednosti skijaša pa dvosjedna žičara prevozi samo izletnike koji hoće da razgledaju planinu", istakao je Popović.

To stvara gužvu na skijalištu i duge redove na ski liftovima i to je za sada jedina primjedba gostiju.

"Super je. Mi smo ovdje drugi put. Djeca se skijalu, ambijent je lijep, vrijeme toplo. Uslovi za skijanje su dobri, mada, na jednoj stazi fali snijega. Međutim, druga staza je dobra", prenosi svoje utiske porodica iz Bara.

Cijene ski pasa na skijalištima kreću se od osam eura na Javorovači do 12 eura na Savinom kuku. Ukoliko bude novog snijega turistički radnici Žabljaka očekuju dobar nastavak zimske sezone.

Izvor: rtcg.me
Foto: montenegro.travel

Portal Analitika