Region

Kragujevac: Uhapšeni zbog torti sa deponije

Policija u Kragujevcu uhapsila je direktora JKOP “Čistoća“ i četiri radnika preduzeća zbog toga što su torte sa deponije završile u ilegalnoj prodaji.
Kragujevac: Uhapšeni zbog torti sa deponije
Portal AnalitikaIzvor

U saopštenju PU Kraguejvac navedeno je da su pored direktora D.R. (50), koji se sumnjiči da je izvršio krivično djelo neotklanjanje opasnosti, uhapšeni i radnici S.N. (36), S.S. (45), Lj.J. (55) i Z.K. (42) zbog sumnje da su izvršili krivično djelo zloupotrebe službenog položaja.

Svi osumnjičeni biće u toku dana sprovedeni Osnovnom javnom tužilaštvu.

Policija, tužilaštvo i Gradska uprava Kragujevca nijesu odmah bili obavešteni o krađi 18.000 torti sa deponije u Jovanovcu koja se dogodila 24. decembra.

Kako javlja B92 direktor “Čistoće“ je novinarima rekao da se ne osjeća krivim, da je sve urađeno prema proceduri, ali i da mu nije jasno kako je preduzeće koje je proizvelo torte dobilo nalog da te torte budu donijete baš na tu deponiju.

Takođe, primijećeni su i propusti Veterinarske inspekcije, koja je trebalo da bude prisutna prilikom uništenja torti, a bila je i u obavezi da propiše oblik pakovanja torti prije uništenja.

To nije učinjeno pa su privedeni radnici iznijeli 13 tona torti sa deponije i pustila u ilegalnu prodaju.

Za čitav slučaj slučajno je saznao gradonačelnik Radomir Nikolić 2. januara, rečeno je na zajedničkoj konferenciji prvog čovjeka Kragujevca i načelnika Policijske uprave Gorana Živkovića.

Nacionalna organizacija potrošača Srbije upozorila je potrošače da ne kupuju torte koje su ukradene sa deponije u Kragujevcu.

Izvor: b92.net

Portal Analitika