Politika

Zogović: Bojović može da uvede Građanski pokret u lavirint iz kojeg ne može izaći

Tendenciozni i neuspjeli pokušaj bavljenja Demokratskim frontom (DF) od strane Rada Bojovića nikako ne može pomoći Građanskom pokretu (GP) da se pozicionira, nego ga može samo dodatno uvesti u lavirint iz kojeg ne može izaći, smatra funkcioner Demokratske narodne partije (DNP) Milun Zogović.
Zogović: Bojović može da uvede Građanski pokret u lavirint iz kojeg ne može izaći
Portal AnalitikaIzvor

"Kao prvo, procjena Bojovića da će Građanski pokret biti najjača opoziciona grupacija predstavlja politički, a i opozicioni nonsens. Valjda cilj GP-a treba da bude smjena DPS-a i njegovih satelita, a ne želja za obračunima unutar opozicije. Uvjeren sam da ovaj stav gospodina Bojovića nije stav čelnih ljudi koji su formirali pokret. Bez namjere da maliciozno tumačimo dosadašnje političke rezulatate gospodina Bojovića, ipak moramo primijetiti da se radi o čovjeku koji je politički autsajder. Zato donekle zvuči i komično da se gospodin Bojović bavi pregrupisavanjima na opozicionoj sceni, i visokom politikom, a nije uspio ni da prikupi potpise građana kad je naprasno odlučio da se kandiduje za predsjednika Crne Gore", navodi Zogović.

Takođe, on dodaje da se Bojović u nekoliko navrata predstavljao javnosti i kao analitičar, tako da je možda dužan crnogorskoj javnosti i objašnjenje kad nastupa kao analitičar, a kad kao političar.

"Nije davno bilo kad je ovaj pomenuti gospodin,valjda isfrustriran činjenicom što nije mogao da prikupi potpise, tvrdio da ne postoji razlika između opozicije i vlasti. A sad želi, ni manje ni više, nego da bude na čelu opozicije. Za to je potrebno da ima više od 1.500 ljudi, koliko mu je dalo potpise podrške, i koji su u ovom trenutku jedini reper njegovog uporišta u biračkom tijelu, kao i da ima poslanike u Skupštini, izabrane sa njihove liste na izborima. Demokratski front u ovom trenutku ima podršku od 30 odsto u biračkom tijelu, sa stalnim trendom rasta, i ovakve analize ga ne mogu uznemiriti. Ali smatramo da bi, ako  Bojović želi dobiti pravi publicitet u javnosti, bolje bilo da se bavi DPS-om i SDP-om", poručuje Zogović

DNP će, kako zaključuje, kao jedan od konstituenata DF-a, nastaviti da se zalaže za opoziciono jedinstvo i elementarnu koordinaciju u borbi protiv režima.

"Zbog toga vjerujemo da će gospodin Bojović, kad sljedeći put odluči da saopštava neutemeljene stavove vezano za DF, o tome ozbiljno razmisliti", navodi se u saopštenju Zogovića.

Portal Analitika