Košarka

Panatinaikos razmatra ulazak u ABA ligu

Čelnici Panatinaikosa razmatraju da od sljedeće godine zaigraju u ABA ligi, riječi su predsjednika Atinjana Dimitrisa Janakopulosa. Janakopulos je to izjavio poslije odluke da Olimpijakos prođe u polufinale Kupa Grčke, iako je Panatinaikos slavio u gradskom derbiju sa 77:76.
Panatinaikos razmatra ulazak u ABA ligu
Portal AnalitikaIzvor

Pirejci su prošli dalje zato što je uvažena njihova žalba predate poslije utakmice zato što je Janakopulos prisustvovao meču, iako je bio suspendovan, i zato što je na tribinama bio veći broj gledalaca od dozvoljenog.

“Mi smo najveći klub u zemlji i na ljeto ćemo vidjeti opcije oko istupanja zbog parodije gospodina Calvacakisa u ligi, kao i njegovih prijatelja. Ne isključujem mogućnost da zaigramo u ABA ligi, ukoliko će nas u njoj poštovati”, istakao je Janakopulos. 

Iako je ulazak Panatinaikosa u regionalno takmičenje daleko od izvjesnog, zato što nije prvi put da čelnici 'Zelenih' prijete, sigurno je da postoje preduslovi za to. Glavni razlog za to je činjenica da je učešće Levskog u naredne dvije sezone uslovljeno time da bugarski šampion ne bude posljednji na tabeli, a trenutno to i jeste. Levski trenutno ima samo jednu pobjedu, a najbliži rival Igokea je već ostvarila pet trijumfa.

Portal Analitika