Ostalo

SK: Hiršeru veleslalom u Adelbodenu

Austrijanac Marsel Hiršer pobjednik je petog veleslaloma sezone, koji je za Svjetski kup alpskih skijaša vožen danas u švajcarskom Adelbodenu. On je bio vodeći i nakon prve vožnje, a do pobjede došao je u vremenu dva minuta, 39 sekundi i 11 stotinki. Hiršer, koji je dobio četiri veleslaloma ove sezone, ostvario je u Adelbodenu 28. pobjedu u Svjetskom kupu.
SK: Hiršeru veleslalom u Adelbodenu
Portal AnalitikaIzvor

Branilac velikog kristalnog globusa, sekundu i 13 stotinki bio je brži od drugoplasiranog Francuza Aleksisa Pinturola, dok je trećeplasirani Norvežanin Henrik Kriostofersen sekundu i 64 stotinke imao slabije vrijeme od pobjednika. Na četvrtom mjestu završio je Njemac Fric Dofner, dok je peti bio njegov sunarodnik Feliks Nojrojter.

Hiršer je vodeći u plasmanu veleslaloma sa 460 bodova. Amerikanac Ted Ligeti, koji je danas bio sedmi, zauzima drugo mjesto sa 322, a treći Pinturol sa 310 bodova. Hiršer je vodeći i u generalnom plasmanu Svjetskog kupa sa 776 bodova. Norvežanin Kjetil Jansrud je drugi sa 624, dok je treći Nojrojter sa 442 boda. Skijaši će sjutra u Adelbodenu voziti slalom. (Mina)

Portal Analitika