Politika

DAMJANOVIĆ: Čekamo inicijativu od relevantnih faktora iz DF

Veoma je važno da pisani poziv stigne od relevantnih struktura iz DF, jer smo čuli i mnogo drugačijih tonova koji, na sreću, dolaze od nerelavantnih struktura te političke organizacije, rekao je šef poslaničkog kluba Socijalističke narodne partije Aleksandar Damjanović u razgovoru za Pobjedu
DAMJANOVIĆ: Čekamo inicijativu od relevantnih faktora iz DF
Portal AnalitikaIzvor

On je dodao da priča o prelaznoj Vladi dugo traje i da očekuje da se na ozbiljan način procesuira.

- Inicijativa kolega iz Demokratskog fronta vezana za eventualno formiranje tehničke odnosno prelazne Vlade, koja bi bi priprimila parlamentarne izbore koji bi bili fer i demokratski, je ozbiljna i interesantna. Ono što je se mora odraditi, pošto priča već dugo traje, jeste da se ta inicijativa i formalno procesuira u pisanoj formi i da se odrede modaliteti i način razgovora oko te ideje.

Šef poslaničkog kluba SNP-a dodao da očekuje da se ta inicijativa na ozbiljan način procesuira, nakon čega bi iznijeli svoj stav.

- SNP je spreman da o svakom pitanju razgovara naročito sa kolegama koji su ideološki bliski SNP-u. I, naravno, očekujemo da se ta inicijativa u narednih nekoliko dana dostavi od kolega iz DF-a - naveo je Damjanović.

Upitan kako tumači činjenicu da je priča o „nikad viđenim masovnim protestima'“ sada potpuno gurnuta u drugi plan zbog razlika unutar samog Predsjedništa DF-a, Damjanović je rekao da „u principu nikad ne komenatriše unutarašnja politička pitanja u drugim političkim subjektima2.

- Na stolu je ozbiljna inicijativa o građanskim protestima i ponavljam da SNP interesuje ono što dolazi od relevantnih djelova DF. Dakle, naš fokus je na te inicijative, a ne neke druge. Mirni i demokratski protesti su uvijek opcija za iskazivanje opravdanog nezadovoljstva građana prije svega teškom ekonomskom situacijom - zaključio je Damjanović u razgovoru za Pobjedu.

Portal Analitika