Politika

Javni servis među spornim pitanjima u pregovorima DPS-a i SDP-a?

Pregovori Demokratske partije socijalista DPS i Socijaldemokratske partije SDP o zaključivanju ankesa koalicionog sporazuma o vršenju vlasti na državnom nivou biće nastavljeni naredne sedmice, a jedno od spornih pitanja je i status Javnog servisa, piše Dan.
Javni servis među spornim pitanjima u pregovorima DPS-a i SDP-a?
Portal AnalitikaIzvor

Prema saznanjima tog lista iz vrha vladajuće partije, to pitanje je u pregovore DPS-a i SDP-a o aneksu sporazuma uključeno na insistiranje socijaldemokrata, a trenutno se razmatra više opcija kako da se poboljša stanje u RTCG.

Potpredsjednik SDP-a Rifat Rastoder kazao je podgoričkom listu da tokom praznika nije bilo zvaničnih razgovora o aneksu koalicionog sporazuma.

- Činjenica je da se to pitanje na neki način mora apsolvirati, nepostizanjem dogovora ili dogovorom. Smatram da će to brzo, ovih dana, morati da bude jasnije, da ćemo definitivno vidjeti šta da radimo s tim. Smatram da nakon vikenda, iduće sedmice, treba svakako očekivati neki oblik apsolviranja razgovora i dogovora koji su dosad vođeni – ocijenio je Rastoder.

Dan podsjeća da je lider SDP-a Ranko Krivokapić na konstitutivnoj sjednici novog Savjeta Radio-televizije Crne Gore prošle godine kazao da crnogorski parlamentarci, njih dvije trećine, nijesu zadovoljni Javnim servisom. On je tada poručio da su veliki zahtjevi u parlamentu da se loše stanje pokuša preduprijediti novom zakonskom regulativom, koja ne mora da znači ograničavanje slobode.

Portal Analitika